15/2/11

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας- Ράλι Σουηδίας- στο WRC 2011: Νικητής ο Miko Hirvonnen με Ford (+ video)

Ο Μίκο Χιρβόνεν είναι ο νικητής του πρώτου ράλι της σεζόν στις ειδικές της Σουηδίας. Ο Φινλανδός οδηγός της Ford, κατάφερε να κάνει την ανατροπή με το Fiesta RS και να κρατήσει στη δεύτερη θέση τον Μαντς Όστμπεργκ. Τρία στα τρία για τη Ford, με τον Λάτβαλα να συμπληρώνει το βάθρο.    Η λατρεία τείνει να γίνει συνήθεια για τον Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος στη Σουηδία έχει την παράδοση με το μέρος του, καθώς και πέρυσι ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ από το 2007 έχει συνεχή παρουσία στο πόντιουμ.        «Είναι φανταστικά. Είναι τόσο ωραία να κερδίζεις τον πρώτο αγώνα της σεζόν με το καινούργιο Fiesta. Πρέπει να πω πως ήμουν πραγματικά πολύ αγχωμένος πριν ξεκινήσουμε την τελευταία ειδική, αλλά τώρα είμαι πραγματικά χαρούμενος για την τόσο καλή αρχή που έκανα», ήταν τα λόγια του νικητή, Μίκο Χιρβόνεν. 
     Μόλις για 6,5 δευτερόλεπτα ο Μαντς Όστμπεργκ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, έχοντας κάνει συνολικά τον ταχύτερο χρόνο σε δύο ειδικές διαδρομές, όσες και ο νικητής του ράλι, Μίκο Χιρβόνεν, ωστόσο ο Νορβηγός στη Σουηδία έκανε το ντεμπούτο του στο... βάθρο.  Τον εαυτό του φαίνεται πως βρήκε ο Γιάρι Λάτβαλα την τελευταία ημέρα, αφού κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, κερδίζοντας τις δύο από τις τελευταίες τρεις ειδικές διαδρομές.          Με το αριστερό ξεκίνησε η Citroen με τα DS3, αφού δεν είχε αντιπροσωπεία στο βάθρο. Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ ούτε ο Πίτερ Σόλμπεργκ κατάφερε να διατηρήσει την τρίτη θέση που είχε τις πρώτες δύο ημέρες του αγώνα.       Με έναν χρόνο εμπειρίας στην «πλάτη» του, ο Κίμι Ραϊκόνεν είχε πολύ καλή απόδοση, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην όγδοη θέση.  Μετά τα χιόνια της Σουηδίας οι οδηγοί ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα (6/3) στο Μεξικό. 
  Αναλυτικά οι χρόνοι:    1. Χιρβόνεν, Ford, 3:23:56.6   2. Όστμπεργκ, Ford, +6,5   3. Λάτβαλα, Ford, +34.0   4. Οζιέ, Citroen, +47.7   5. Π. Σόλμπεργκ, Citroen, +1:31.2   6. Λεμπ, Citroen, +2:30.3  7. Άντερσον, Ford, +6:22.0   8. Ραϊκόνεν, Citroen, +7:02.3   9. Γουίλσον, Ford, +10:11.5   10. Aλ Κασίμι, Ford, +10:31.1 
Βρες sport αυτοκίνητο FORD τώρα σε τιμές CarMoto.gr
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου