9/3/11

Η Google δημιουργεί αυτοκίνητα που θα οδηγούνται αυτόματα (Google autonomous no driver concept! + 2 video). Η λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα ???

Μόνο μυστικό δεν είναι ότι η Google εξελίσσει συστήματα… που σύντομα θα είναι σε θέση να οδηγούν και να καθοδηγούν τα αυτοκίνητα χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τον οδηγό.
Για την ακρίβεια, το Google έχει προχωρήσει τόσο πολύ με την εξέλιξη του συστήματος που έχει στήσει μια “μίνι πίστα δοκιμών” στο TED στην California ώστε να μοιραστεί με τον κόσμο την επιτυχία του δημιουργήματος τους. Χρησιμοποιούν συνήθως ένα Toyota Prius (υβριδικό) για τα πειράματά τους.
Αν αναρωτιέστε γιατί το Google ασχολείται με αυτοκίνητα, η απάντηση είναι απλή.
Αυτό που έχει σημασία και φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι το αυτοκίνητο του Google μπορεί όχι απλά να οδηγήσει αλλά να οδηγήσει οριακά (δυναμώστε την ένταση αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και γρήγορα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην δεδομένη διαδρομή τα ηλεκτρονικά και οι αλγόριθμοι του Google έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν τον χώρο και να ανταποκριθούν αρκετά γρήγορα ώστε τα λάστιχα να “σπινιάρουν” και να “τσιρίζουν” ενώ το αυτοκίνητο παραμένει εντός πορείας.
Φανταστείτε το μέλλον με Google αυτοκίνητα να κινούνται αυτόνομα και να καταγράφουν εικόνες για το Google maps και το Street View ή δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με Google αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και μικρή απόσταση το ένα από το άλλο ώστε να εκμεταλλεύονται πλήρως το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Μπορείτε βέβαια να φανταστείτε και αυτοκίνητα πόλης που ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στην πόλη και η πόλη ξέρει ακριβώς που βρίσκεται το κάθε αυτοκίνητο ώστε να ρυθμίζει τα φανάρια ανάλογα για συνεχή και ομαλή ροή οχημάτων ροή αντί για το γνωστό σταμάτα – ξεκίνα, με αποτέλεσμα οικονομία στα καύσιμα, εύρεση parking κλπ
Βρες το Toyota Prius το αυτοκίνητο που επέλεξε η Google  σε ΣΟΥΠΕΡ τιμή και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο CarMoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου