27/2/11

Opel Ampera: Η Ευρωπαική έκδοση του Chevrolet Volt κυκλοφορεί στην Ελλάδα αρχές του 2011 (+ video,τιμή)

         Ένα άκρως ενδιαφέρον μοντέλο που δείχνει το μέλλον της αυτοκίνησης θα παρουσιαστεί στη Γενεύη. Πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του πολυαναμενόμενου Ampera που βασίζεται στο Chevrolet Volt και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην υβριδική τους διάταξη που παρέχει την δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρική ενέργεια έως και 80 km. 
       Ουσιαστικά το Ampera κινείται με ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες και ο βενζινοκινητήρας των 1,4 lt χρησιμεύει μόνο για να τις φορτίζει δίχως να εμπλέκεται στην κίνηση του αυτοκινήτου. 
    (Σημείωση Κοινότητας της ταχύτητας): Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ της κατασκευάστριας GM και των φορέων πιστοποίησης κατά πόσο το αυτοκίνητο αυτό είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό (εφόσον έχει βενζινοκινητήρα). Η General Motors ζητάει να θεωρηθεί ως μια εντελώς νέα κατηγορία αυτοκινήτου (πηγή:wikipedia)
Η Opel έχει ήδη ανακοινώσει τις τιμές πώλησης οι οποίες είναι «φιξαρισμένες» στα 42.900 ευρώ για την ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, αρκετές κυβερνήσεις παρέχουν έξτρα φορολογικές απαλλαγές και για παράδειγμα στην Γερμανία το Ampera κοστίζει 36.050 ευρώ. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1.000 ενώ στην χώρα μας το υβριδικό Ampera αναμένεται στις αρχές του χρόνου. 
Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αλλά και που θα τοποθετήσει το Ampera μιας και ο βενζινοκινητήρας δεν είναι αυτός που κινεί το αυτοκίνητο. 
Αυτό πάντως που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως τα ηλεκτρικά (όπως και τα υβριδικά) επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας. 
Δες και ένα road test του Opel Ampera: Βρες υβριδικό αυτοκίνητο σε προσιτή ΤΙΜΗ στο CarMoto.gr
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου