7/2/11

Ο οδηγός της F1 Robert Kubica στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό ατύχημα σε ράλυ (+ video)

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πίετρα Λίγκουρ ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα μετά από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στο ράλι Ronde di Andora.
Του έκαναν χειρουργική επέμβαση, γιατί έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί χέρι, στο δεξί πόδι και στην παλάμη του δεξιού χεριού.
Θα χρειαστεί πιθανόν ένα μικρό θαύμα για να αγωνιστεί ξανά ο Κουμπίτσα σε αγώνες F1, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι χάνει τις δοκιμές εξέλιξης που βρίσκονται σε εξέλιξη και την πρεμιέρα της σεζόν στις 13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.
Ο Πολωνός είχε τραυματιστεί ξανά σοβαρά στο χέρι το 2003 και από εκείνο το ατύχημα έχει ακόμη βίδες τιτανίου στον πήχυ. 
Ο Κουμπίτσα, αγωνίζονταν με ένα Skoda Fabia S2000 στο μονοήμερο αγώνα καθαρά για λόγους αναψυχής. Έχασε τον έλεγχο στην πρώτη ειδική μετά από 4.6km και βγήκε από το δρόμο με πολλά χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο χτύπησε σε τοίχο εκκλησίας. Ο συνοδηγός του Γιακούμπ Γέρμπερ δεν τραυματίστηκε. Χρειάστηκε πάνω από μια ώρα για να απεγκλωβιστεί ο Πολωνός από τα συντρίμμια του Skoda. Στο σημείο του ατυχήματος ήταν αρκετά δύσκολη η πρόσβαση για τα σωστικά συνεργεία. 
Έτσι ο Πολωνός πιλότος της F1, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. 
Νεότερες λεπτομερείς πληροφορίες λένε ότι στο τέλος της ανεξέλεγκτης πορείας του το Skoda Fabia δίπλωσε πάνω σε μπαριέρα η οποία το διαπέρασε. Γι' αυτό και ο τραυματισμός του Πολωνού είναι από τη δεξιά πλευρά και όχι αριστερά όπως θα ήταν το λογικό αν χτύπαγε από την πόρτα του. Στη φωτογραφία φαίνεται η κατάσταση του αυτοκινήτου μετά το ατύχημα. 
Ο Κουμπίτσα αρέσκεται πυκνά συχνά να συμμετέχει σε αγώνες ράλι και ήταν η πρώτη φορά που αγωνίζονταν στο συγκεκριμένο αγώνα και με αυτοκίνητο S2000.
Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για την κατάστασή του αλλά ήδη εκφράζονται ανησυχίες για το αν θα μπορέσει να ξεκινήσει τη σεζόν στη F1.
Η ομάδα της Renault αυτή τη στιγμή δεν έχει συνεργασία με εφεδρικό οδηγό πράγμα που δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα για την ομάδα που έχει ρίξει φέτος το βάρος της γύρω από τον ταλαντούχο Πολωνό οδηγό.
Μια από τις επιλογές της ομάδας σε περίπτωση που ο Κουμπίτσα δεν μπορέσει να αγωνιστεί φέτος ίσως είναι ο Μπρούνο Σένα.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με την είδηση:
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου