22/2/11

Συνεργασια Peugeot με ΒΜW και Citroen DS4 το ομορφότερο αυτοκίνητο

           Το BMW Group και η PSA Peugeot Citroën αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα φάση συνεργασίας, υπογράφοντας συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας με ισότιμη συμμετοχή και την ονομασία BMW Peugeot Citroën Electrification. Η συμφωνία υπογράφηκε την 1η Φεβρουαρίου από τον Norbert Reithofer, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, και τον Philippe Varin, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της PSA Peugeot Citroën.
          Η BMW Peugeot Citroën Electrification θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή υβριδικών τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων συστήματα μπαταριών, ηλεκτρονικά συστήματα, γεννήτριες, φορτιστές, καθώς επίσης και τη δημιουργία λογισμικού για υβριδικά συστήματα. Η από κοινού έρευνα και εξέλιξη, η παραγωγή, καθώς και η προμήθεια των εξαρτημάτων θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας.
            Πρωτίστως, αυτή η πρωτοβουλία του BMW Group και της PSA Peugeot Citroën στοχεύει στην εξέλιξη υβριδικών εξαρτημάτων που θα εφοδιάσουν ήδη υπάρχοντα μοντέλα. Η κοινοπραξία που τελεί υπό την έγκριση των σχετικών Αρχών Ανταγωνισμού  εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες της το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Τα νέα υβριδικά εξαρτήματα θα χρησιμοποιούνται στα οχήματα και των δύο εταίρων από το 2014 και μετά.
           Το BMW Group και η PSA Peugeot Citroën συνεργάζονται με επιτυχία στον τομέα των κινητήρων επί αρκετά χρόνια, έχοντας κατασκευάσει μαζί πάνω από 1,8 εκατομμύρια μονάδες από το 2006 μέχρι το 2010. Το Φεβρουάριο του 2010, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να εξελίξουν την επόμενη γενιά του 4-κύλινδρου βενζινοκινητήρα τους, ο οποίος επίσης θα πληροί τις προδιαγραφές  EU6. Ο κοινός κινητήρας τους χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή σε αρκετά μοντέλα ΜΙΝΙ, Peugeot και Citroën.                                                                                                                                       
ΤΟ CITROËN DS4 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Το Citroën DS4, το  δεύτερο μοντέλο της σειράς DS,  ψηφίστηκε ως το «Πιο Όμορφο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» από περισσότερους από 60.000 χρήστες του διαδικτύου σε 62 χώρες. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Frédéric Banzet, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën, σε επίσημη τελετή στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ αυτοκινήτου στις 27 Ιανουαρίου.
 
 
Παράλληλα με την αναγνώριση από το κοινό, μια επιτροπή που συστάθηκε ειδικά για το φεστιβάλ και αποτελείτο από προσωπικότητες του χώρου του design, του αθλητισμού και της τέχνης απένειμε στο DS4 τον τίτλο του Ομορφότερου Εσωτερικού, αναγνωρίζοντας την ποιότητα και το φινίρισμα τόσο του DS4, όσο και συνολικά της σειράς DS
Διάβασε και το υπόλοιπο άρθρο μόνο στο Carmoto.gr!!
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου