16/3/11

Η πιο οικολογική εταιρεία και πάλι η Fiat (χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2)

         Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Fiat πέτυχε τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2, από όλες τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες! 
         Η μέτρηση αφορά τα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2010 και ο μέσος όρος εκπομπής του CO2 είναι στα 123,1 g/km, δηλαδή κατά 4,7 g/km χαμηλότερα από το μέσο όρο του 2009). 
         Η Fiat κατέλαβε την πρώτη θέση και ως όμιλος με 125,9 g/km, επίδοση βελτιωμένη κατά 5 g/km σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. 
          Αναμφίβολα πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση των Ιταλών, οι οποίοι  τα τελευταία τέσσερα χρόνια μείωσαν τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κατά 10% και πιο συγκεκριμένα από 137,3 σε 123,1 g/km, επίδοση σημαντικά χαμηλότερη από το στόχο των 130 g/km που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015.
             Σχετικά, ο Ενρίκο Ατανάζιο Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT Group Automobiles Ελλάς δήλωσε:  «Η Fiat Group Automobiles είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, η οποία στηρίζει την οικολογική στρατηγική της σε τρεις άξονες: στην εξέλιξη νέων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, τα εναλλακτικά καύσιμα και την ευαισθητοποίηση των πελατών προτρέποντας τους να οδηγούν πιο οικολογικά και κατά συνέπεια πιο οικονομικά».
Βρες Fiat 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου