11/1/11

To πρώτο ηλεκτροκίνητο ford έφτασε! FORD Focus Electric !! (+video)

Yστερα από πολλές αποσπασματικές φωτογραφίες η Ford παρουσίασε στο Las Vegas την ηλεκτρική εκδοχή του νέου Focus η οποία θα μπει στην παραγωγή τέλη του έτους και οι πωλήσεις στην αμερικανική αγορά θα ξεκινήσουν αρχές του 2012. Στην ευρωπαϊκή αγορά η διάθεση του Focus Electric που βασίζεται στη νέα επερχόμενη γενιά δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2013.
Το Focus Electric θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο του Nissan Leaf και του Chevrolet Volt και εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου. Το εντυπωσιακό είναι πως ο χρόνος φόρτισης σε δίκτυο 240 V διαρκεί 3-4 h και είναι σχεδόν ο μισός από ότι απαιτείται στο Nissan Leaf, όπως ισχυρίζεται η αμερικανική εταιρία. Η αυτονομία δεν έχει ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές θα αγγίζει τα 160 km με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 136 km/h. 
 Όπως είναι φυσικό το ηλεκτρικό Focus εξοπλίζεται με διάφορα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και ένα από αυτά είναι το MyFord Touch, ένα σύστημα πληροφόρησης για τον οδηγό που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτη είναι και η εφαρμογή MyFord mobile μέσω της οποίας οι χρήστες smart phones έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τη κατάσταση του αυτοκινήτου τους!
 Δείτε και το βίντεο της παρουσίασης:
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου