6/1/11

Αρχίζει η πραγματική μάχη στο Ράλι Ντακαρ (Dakar)

Το Ράλι Ντακάρ μετακόμισε φέτος σε άλλη Ήπειρο. Συγκεκριμένα στη Νότια Αμερική! Στην 4η ημέρα του, αλλά με τρεις ειδικές διαδρομές, ο αγώνας παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διότι χθες οι νικητές της διαδρομής από το Σαν Μιγκέλ στο Σαν Σαλβαδόρ, ήταν διαφορετικοί από τις προηγούμενες ημέρες.
Την 9η νίκη της καριέρας του σε ειδική του ράλι Dakar, πανηγύρισε ο Νασέρ Αλ-Ατίγια την 3η μέρα του αγώνα. Ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να εκτοπίσει τον Κάρλος Σάινθ από την κορυφή της συνολικής κατάταξης. Στην 4η ημέρα του, αλλά με τρεις ειδικές διαδρομές, ο αγώνας παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διότι χθες οι νικητές της διαδρομής από το Σαν Μιγκέλ στο Σαν Σαλβαδόρ, ήταν διαφορετικοί από τις προηγούμενες ημέρες. Ο Αλ-Ατίγια ολοκλήρωσε τη μήκους 500 χλμ. διαδρομή από το Τουκουμάν στο Χουχούι 25" μπροστά από τον ομόσταβλό του στην Volkswagen και 59" από τον Στεφάν Πετερανσέλ. Ωστόσο ο οδηγός από το Κατάρ δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη ροή των πραγμάτων, λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος με την έλλειψη ισχύος κινητήρα.
"Είμαι πολύ απογοητευμένος", είπε. "Είχαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με χτες. Χάσαμε εντελώς την ισχύ μετά τα πρώτα 200 χλμ. και δεν ξέρω γιατί. "Κέρδισα 1'30" από τον Κάρλος στο πρώτο κομμάτι, αλλά έχασα πολύ χρόνο στο τεχνικό τμήμα, όπου πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς την 1η, την 2η και την 3η ταχύτητα. "Πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα. Δεν με νοιάζει ο χρόνος μας ή η νίκη στην ειδική. Αύριο θα τρέξουμε σε αμμόλοφους και λεπτή άμμο, και θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα". Στην κατάταξη ο Σάινθ προηγείται με διαφορά 3'34" από τον Αλ-Ατίγια, ο οποίος πήρε από τον Πετερανσέλ την 2η θέση. Ο γάλλος απέχει πλέον 4'19" από την κορυφή, ενώ την πρώτη 5άδα εξακολουθούν να συμπληρώνουν οι Ζινιέλ ντε Βιγιέ και Κριστόφ Χόλοφτσικ. Στις μοτοσικλέτες, ο Μαρκ Κομά πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική για φέτος και μείωσε την πρωτοπορία του Σιρίλ Ντεσπρέ στα μόλις 14".
Ο Βασίλης Ορφανός έκανε ένα ακόμα άλμα στην κατάταξη, γράφοντας τον 71ο ταχύτερο χρόνο για να κερδίσει 12 θέσεις (είναι πλέον 79ος). Στα φορτηγά, ο Βλαντιμίρ Τσάγκιν ήταν ο ταχύτερος της ειδικής για 2η φορά φέτος και αύξησε το προβάδισμά του στην 1η θέση έναντι των Φιρντάους Καμπίροφ και Αλες Λοπράις που ακολουθούν. Στα quads, ο Γιόζεφ Μάτσασεκ έχασε την πρωτοπορία εξαιτίας και μιας ποινής 11 λεπτών που δέχτηκε, πέφτοντας στην 5η θέση. Τον ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Τόμας Μαφέι, ο οποίος ανέβηκε 3ος στην κατάταξη πίσω από τον νέο πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Χάλπερν και τον Αλεχάντρο Πατρονέλι. Η 4η μέρα θα δει τους συμμετέχοντες να διασχίζουν τα σύνορα της Αργεντινής με την Χιλή διαμέσου των Ανδεων, σε υψόμετρο που φτάνει τα 4.600 μέτρα. Η αγωνιστική διαδρομή θα διεξεχθεί επίσης σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά θα είναι σχετικά σύντομη (206 χλμ) και θα οδηγήσει στην πόλη Καλάμα, τον τελευταίο σταθμό πριν από την είσοδο στην έρημο Ατακάμα.
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!
Διαβάστε και άλλα αγωνιστικά νέα τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου