2/1/11

Οι βενζινοπώλες τάσσονται υπέρ του ελέγχου!

Υπέρ των ελέγχων για τις ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων και «την πάταξη οποιασδήποτε προσπάθειας εξαπάτησης των καταναλωτών», τάσσεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με σημερινή της ανακοίνωση.
"Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη δίωξη ορισμένων βενζινοπωλών που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές μέσω ηλεκτρονικών μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, μας βρίσκει σύμφωνους και πραγματοποιήθηκε μετά από συνεχείς οχλήσεις της ΟΒΕ", αναφέρει η Ομοσπονδία προσθέτοντας ότι έχει επανειλημμένα επισημάνει προς το υπουργείο, πως ορισμένα πρατήρια που παρουσιάζουν ύποπτα χαμηλές τιμές, κάτω του επιχειρηματικού κόστους, χρήζουν ελέγχων.
"Καταδικάζουμε...
αυτούς τους ελάχιστους που χρησιμοποιούν μεθόδους κλοπής των καταναλωτών και εξόντωσης των νομίμων συναδέλφων μας, δυσφημώντας ταυτόχρονα τον κλάδο. Σε μια περίοδο κρίσης που έκλεισαν ήδη 1.000 πρατήρια και αναμένεται να κλείσουν άλλα 1.000 το 2011, ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των βενζινοπωλών ισούται με έγκλημα", τονίζει η Ομοσπονδία.
Η ΟΒΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι ο πλήρης έλεγχος όλων αυτών των φαινόμενων, μαζί και της λαθρεμπορίας και του παρεμπορίου, είναι δυνατόν να γίνει μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων, από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο, σε συνδυασμό με μέτρα ηλεκτρονικού ελέγχου διακίνησης των φορτίων, καθώς και με τη λειτουργία του αδρανούντος συστήματος "Ποσειδών" για τον έλεγχο του ναυτιλιακού καυσίμου.
Η ΟΒΕ εκτιμά εξάλλου ότι η ανάδειξη του θέματος από την άλλη ομοσπονδία του κλάδου (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ΠΟΠΕΚ) "σε μια στιγμή που δρομολογείται από το υπουργείο η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων, μας βάζει σε υποψία ότι στη πράξη γίνεται προσπάθεια να διεμβολισθεί αυτή η προσπάθεια, να παραπλανηθεί ο καταναλωτής και το όλο θέμα να εξαντλείται στη περιπτωσιακή καταγγελία".
Σε νεώτερη ανακοίνωση, η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι "Η θέση μας υπέρ της εγκατάστασης των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης είναι δεδομένη και δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να την επαναλάβουμε επειδή η ΟΒΕ επιμένει στο κυνήγι μαγισσών".
Προσθέτει ακόμη ότι η προσπάθεια για προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και του καταναλωτή πρέπει να είναι διαρκής και να μην εξαντλείται σε περιστασιακούς ελέγχους, και καταλήγει επισημαίνοντας ότι "εφόσον όλοι οι φορείς της αγοράς, και το υπουργείο, συμφωνούμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους νομοταγείς πρατηριούχους και τους καταναλωτές από τη δράση των παράνομων κυκλωμάτων, η προσπάθεια και η κοινή μας δράση θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην αναζήτηση των μεθόδων που θα θωρακίσουν την αγορά από τέτοιου είδους φαινόμενα".
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!
Βρείτε και άλλα σχετικά άρθρα από το carmoto blog


Σας περιμένουμε στην κοινότητα της ταχύτητας ώστε να μην χάνετε ποτέ την καθημερινή σας ενημέρωση από το www.carmoto.gr: Κάντε like (μου αρέσει)!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου