3/1/11

Μουσείο Αυτοκινήτου στην Ελλάδα! Επιτέλους

Το Μάρτιο ανοίγει τις πύλες το πρώτο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Εκθέσεις και αφιερώματα που αναμένεται να συγκινήσουν και τους πλέον απαιτητικούς λάτρεις των τεσσάρων τροχών και της ταχύτητας θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το κοινό, στον πρώτο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάρτιο.
Στο Μουσείο, που στεγάζεται στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Athenian Capitol του Ομίλου Χαραγκιώνη, θα περιλαμβάνονται όλα τα εκθέματα από τη συλλογή του προέδρου του ομίλου, Θεόδωρου Χαραγκιώνη, που πλησιάζει τα 300 οχήματα. Το αρχαιότερο αυτοκίνητο που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι επισκέπτες, είναι μια ουγγρική πυροσβεστική αντλία του 1895, ενώ το νεώτερο μια Mercedes 450SL του 1980.
«Η ιδέα για τη δημιουργία του μουσείου», αναφέρει ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, «είναι να ενημερωθούν οι Έλληνες σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη του πιο αγαπημένου αντικειμένου που παρήγαγε η βιομηχανική επανάσταση. Να δουν οι ξένοι τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε στην Ελλάδα και να υπάρξει ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσα από ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους αλλά και διαλέξεις στο auditorium του μουσείου».
Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο μουσείο τα 111 αυτοκίνητα από τη συλλογή του κ. Χαραγκιώνη. Η συλλογή θα εναλλάσσεται και έτσι κατά το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του μουσείου θα εκτεθούν τα επόμενα 100 - 120 αυτοκίνητα και το μεθεπόμενο έτος τα υπόλοιπα της συλλογής. Παράλληλα θα γίνονται περιοδικές εκθέσεις – αφιερώματα, όπως για παράδειγμα αφιέρωμα στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, στα αυτοκίνητα που έχουν κερδίσει τίτλους σε αγώνες ή αφιέρωμα σε μια χώρα προέλευσης μέρους αυτοκινήτων της συλλογής π.χ. στα ιταλικά αυτοκίνητα ή ακόμα αφιέρωμα σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία π.χ. Ferrari.
Στο μουσείο θα εκτίθενται μεταξύ άλλων η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με σαλόνι ειδικά σχεδιασμένο από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.
Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και ένα πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα υπάρχει και προσομοιωτής formula 1.
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!
Διαβάστε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα τώραααα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου