28/12/10

Αγορά μεταχειρισμένου από 1-1-2011 = 2πλάσιο τέλος ταξινόμησης!!!

Ευκαιρία για αγορά μεταχειρισμένου μέχρι τις 31/12/2010 για τους καταναλωτές 
εξαιτίας των διπλάσιων τελών ταξινόμησης, που προβλέπεται να επιβληθούν από τις αρχές του 2011, στα οχήματα με περιβαλλοντικές προδιαγραφές "Euro 4" (ενόψει της έλευσης του νέου, αυστηρότερου προτύπου "Euro 5" για τις εκπομπές ρύπων από τα οχήματα).
Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Βενετόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εισαγωγέων Εμπόρων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων Β. Ελλάδος, που ζητάει τουλάχιστον διετή παράταση του καθεστώτος, που ισχύει σήμερα για τα οχήματα της τεχνολογίας "Euro 4".
Όπως υποστήριξε ο κ.Βενετόπουλος, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου, το κράτος θα «τιμωρεί» τις εισαγωγές αυτοκινήτων "Euro 4" με διπλάσια τέλη ταξινόμησης. Για παράδειγμα, για ένα ΙΧ 1.400 κυβικών, τα τέλη θα φτάσουν το 27% της αξίας του, από 12% σήμερα, ενώ για ένα όχημα 1.600 κυβικών, θα αυξηθούν στο 45% από 20%.
Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεταχειρισμένα της κατηγορίας "Euro 5" δεν υπάρχουν προς το παρόν αρκετά (αφού τα συγκεκριμένα οχήματα ξεκίνησαν να παράγονται τον Οκτώβριο του 2009), «στριμώχνει» τις περίπου 3.000 εισαγωγικές επιχειρήσεις μεταχειρισμένων, που βρίσκονται με τα χέρια δεμένα.
''H Γαλλία εξασφάλισε ήδη διετή παράταση, αν και δεν έχει τόσο υψηλούς δασμούς όπως η Ελλάδα'', είπε ο κ.Βενετόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο αν η αγορά των μεταχειρισμένων κλείσει, το κράτος θα χάσει περίπου 120 εκατ. ευρώ ετησίως, από την απώλεια των τελών για τα εισαγόμενα ΙΧ «δεύτερου χεριού».
Η κατάσταση έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο το 10% των εισαγωγικών επιχειρήσεων μεταχειρισμένων της Β.Ελλάδας, κατά τον κ.Βενετόπουλο, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2011 θα υπάρξει κύμα λουκέτων στον κλάδο, «καθώς το αντικείμενό μας σταματάει».
Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες πολυτελών τζιπ ή αυτοκινήτων με αυξημένα κυβικά σπεύδουν -εν μέσω της κρίσης- σε μάντρες μεταχειρισμένων για να «ξεφορτωθούν» το όχημά τους και να το ανταλλάξουν με ένα μικρότερο.
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!
Πάρε το μεταχειρισμένο σου τώρα και πρόλαβε τις χαμηλότερες τιμές μέχρι 31-12-2010!!!Από την αγορά του carmoto.gr!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου