10/12/10

Τέλη ταξινόμησης 2011(+απόσυρση): το τελικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το τελικό νομοσχέδιο για το τέλος ταξινόμησης θα κατατεθεί σήμερα στη βουλή προς ψήφιση.Μάλιστα για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση κρατούσε ένα κρυφό χαρτί που εμφάνισε μόλις σήμερα στα ΜΜΕ. Τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης σύμφωνα με αυτό το μέτρο θα ισχύουν μόνο αν συνοδέυονται με απόσυρση οχήματος πού είχε ταξινομηθεί έως 31/12/1998. Ας παραθέσουμε αναλύτικά το σχέδιο νόμου.
Καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 2000 κυβικά εκατοστά και τα οποία παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, ως εξής :
- Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.
- Αυτοκίνητα κυλινδρισμού από 901 μέχρι και 1400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.
- Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1401 μέχρι και 1600 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.
- Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1601 μέχρι και 2000 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.
Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που για το αποσυρόμενο αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31.12.1998. Επίσης θα πρέπει να καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.
Με κοινές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα καθοριστεί η διαδικασία απόσυρσης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Ας περιμένουμε βέβαια να ψηφιστεί και να οριστικοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις!Ως τότε όμως ευκαιρία να δείτε στο carmoto.gr αφού γραφτείτε πρώτα στην ομάδα μας στο facebook:Κάντε like (μου αρέσει!)
Η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων  στο Internet!
Δείτε και άλλες προσφορές!! Οι ευκαιρίες είναι εδώ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου