3/12/10

H Mazda γιορτάζει τα 90α της γενέθλια

Η εξέλιξη του logo της Mazda
   
Η εξέλιξη ενός λογοτύπου
απεικονίζει την ιστορία ενός brand, όπως αυτή εκτυλίσσεται μέσα στο χρόνο – συλλαμβάνοντας το πνεύμα της και τις φιλοδοξίες της για το μέλλον. Για πάνω από τα 90 χρόνια της ύπαρξής της, η Mazda έχει βιώσει μια πλούσια και συναρπαστική εξέλιξη, ενώ ο λογότυπός της έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και σεβαστά σύμβολα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
1936
Αυτός είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος εταιρικός λογότυπος της Mazda,που χρονολογείται στο 1936. Ήταν το σήμα κατατεθέν για την Mazda όταν ξεκίνησε η παραγωγή των τρίτροχων φορτηγών. Το όνομα Mazda προέρχεται τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Δυτικής Ασίας. από τον Ahura Mazda, θεό της σοφίας, της ευφυΐας και της αρμονίας. Λέγεται επίσης πως προήλθε από την αγγλοποιημένη εκδοχή του ονόματος  Jujiro Matsuda, του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας της Mazda.
Η Mazda επίσης παρουσίασε και αυτό το σύμβολο το 1936, το οποίο
ήταν εμπνευσμένο από το έμβλημα της γενέτειράς της. Εκφράζει τον ισχυρό δεσμό της μάρκας με την πόλη της Χιροσίμα, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα η έδρα την κεντρικών της γραφείων παγκοσμίως
Οι κορυφές στο μέσ ον του λογοτύπου σχηματίζουν ένα τριπλό «Μ» που συμβολίζει τη «Mazda as a motor manufacturer». Τα φτερά και στις δυο πλευρές αντιπροσωπεύουν την ευελιξία της Mazda, την ταχύτητα και την ικανότητα να ανεβαίνουν σε ύψη. Τόσο ο εταιρικός λογότυπος όσο και ο λογότυπος της μάρκας παρουσιαάστηκαν ταυτόχρονα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι όποιος τον έβλεπε πάνω στα προϊόντα της εταιρίας θα ήξερε αμέσως ότι οι ρίζες της Mazda βρίσκονται στη Χιροσίμα.
1959
Η εμφάνιση αυτού του κλασσικού λογοτύπου “M” συνέπεσε με την
παρουσίαση των επιβατικών αυτοκινήτων Mazda το 1959. Το πρώτο όχημα με τον νέο λογότυπο ήταν το Mazda R360 coupe, εξοπλισμένο με τις νέες χαρακτηριστικές τεχνολογίες της Mazda – ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε χωρίς συμβιβασμούς,  προαναγγέλλοντας το μέλλον....................................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου