14/4/11

Όσο και αν εξελίσσεται η F1 δεν έχει μπορέσει να φτάσει πάλι σε μάχες τύπου Mansel και Senna (Δες και το σχετικό βίντεο)

Τι και αν έχουν περάσει 25 χρόνια; Τι και αν η FIA προσπαθεί να κάνει πιο θεαματικό το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 με αλλαγές στους κανονισμούς και την τεχνολογία; Κανένας δεν έχει καταφέρει να προσφέρει περισσότερο θέαμα από τους Άιρτον Σένα και Νάιτζελ Μάνσελ στο γκραν πρι της Ισπανίας στις 13 Απριλίου του 1986.
Η πιο εντυπωσιακή στιγμή της Φόρμουλα 1. 
Στην πίστα της Χερέθ έχει πραγματοποιηθεί ο πιο «δραματικός» τερματισμός αγώνα στην ιστορία της Φόρμουλα 1, όταν ο Σένα πήρε την καρό σημαία από τον Μάνσελ με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου και πιο συγκεκριμένα δεκατεσσάρων χιλιοστών του δευτερολέπτου (0.014) διαφορά που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ ξανά. 
Οι δύο πιλότοι είχαν δείξει ότι ήθελαν να πάρουν την καρό σημαία και ρίσκαραν σε όλη τη διάρκεια του γκραν πρι για αυτό. Ωστόσο, ο τελευταίος γύρος ήταν δραματικός με τη Lotus του Σένα να παίρνει τη νίκη. 
Δες και το video με την σπουδαιότερη στιγμή στην Formula 1 Βρες Sport αυτοκίνητο σε Σούπερ Τιμή και νιώσε πρωταθλητής  στο CarMoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου